gröna, sköna vårvindar – Christoffer Holst

Då är det dags att avsluta serien om kriminaljournalisten Cilla Storm som har en liten kolonilott på ön Bullholmen. Christoffer Holst årstidskvartett faller under etiketten mysdeckare och man ska absolut läsa dem i ordning, börja alltså med Söta, röda sommardrömmar. I den köper Cilla sin lilla kolonistuga och efter hand får man då lära känna henne och hennes kompisar. Som dig bör så handlar varje del om ett brott och i Gröna, sköna vårvindar så utspelar sig en del av handlingen i Kyrkviken, en exklusivare del av Bullholmen där en student mördades för 50 år sedan.

Till sin hjälp i undersökningarna har Cilla den pensionerade polisen Evy och i den här delen blir också en ung kvinna, Julia, inblandad. Julia är sommelier som ska skriva en bok och för att få den klar har hon lånat ett hus i Kyrkviken. Genom att ta med Julia i storyn har Holst en väldigt bra anledning att frossa i mat och vin, bubbel och choklad, recept på försommarmat far förbi i texten och det är helt perfekt. Mysiga miljöer, mat och spänning är en härlig kompott och har man inte läst Holst än så rekommenderar jag att läsa eller lyssna. Jag själv lyssnade under tiden jag klippte gräset och rensade i trädgården. Härligt!

Bildkälla: Lovereads