söta, röda sommardrömmar

Jag vet att jag sa att jag var färdig med feelgoodgenren för lång tid framöver efter sommarens överdos men så kom det ju en Christoffer Holst. Söta, röda sommardrömmar är faktiskt en hybrid mellan deckare, chick-lit och romance i skärgårdsmiljö så jag var tvungen att lyssna.

Cilla Storm har blivit dumpad efter ett i ärlighetens namn ganska trist förhållande och har köpt en kolonistuga på Bullholmen. Hennes jobb som skvallerjournalist är väl inte heller precis den glamorösa drömtillvaro hon föreställde sig och nu är det dags för nystart. Hon anländer i lagom tid för midsommarfirande på ön och snart har hon fått en kompis i granntanten Rosie. Lugnet varar inte särdeles länge, en ung tjejs hittas mördad på midsommardagens morgon och då måste förstås polisen komma ut till ön och naturligtvis är en av konstaplarna osedvanligt snygg och bär upp en uniform med stil.

Typ så, krångligare behöver det inte vara i den här charmiga berättelsen. Deckarmomentet för till en smula spänning och Cilla och Rosie är inte alls dumma som privatspanare. Det som skiljer den här boken från några av de smörigaste må-bra-böckerna som jag läst under sommaren är det roliga och påhittiga språket. Holst leker med schabloner och ord, han skriver helt enkelt med ett så gott humör att det smittar av sig på mig som läser. Enkelt, förutsägbart och allt igenom charmigt. Sa jag förresten charmigt?