kalla, vita vinternätter – Christoffer Holst

Repris från oktober 2020:

Cilla Storm & Co är tillbaka!

När huvudet är fullt av arbete och några av de romaner man just läser kräver koncentration så är det underbart härligt att sticka emellan med något lättlyssnat. Christoffer Holst är suverän på det där lättsamma rom-comanslaget. I Kalla, vita vinternätter så är det mörkt och slaskigt i Stockholm, Cilla är stressad och letar efter nya uppslag till podden om true-crime. Livet är fint med den nya kärleken men hon undrar ändå om det är läge att fira julen tillsammans, är de verkligen ett så etablerat par? Så köper kompisarna en sportstuga i Idre, Cilla blir medbjuden till julfirande och hennes vän från kolonin Rosie hänger på. Väl i Dalarna så händer det grejer – vad ska inte avslöjas här för då blir boken liksom onödig att läsa.

Vissa böcker passar att läsa fristående och vissa passar att läsa i ordning och den här tredje delen om journalisten Cilla Storm ska absolut läsas som just nummer tre. Man får följa Cilla och den pensionerade polisen Rosie från att de möts som nyblivna grannar på koloniområdet Bullholmen i Söta, röda sommardrömmar till hösten besök på spa i Blå, blå höstvågor och nu vidare till Kalla, vita vinternätter. En charmig blandning mellan romantik, samtidsreflektioner, relationer och mysdeckare. Förra vintern kom det typ tre flingor snö här i Göteborg och boken får mig dessutom att längta efter en rejäl vinter.

En sån med stjärnklara himlar och knarr under stövlarna!

Bildkälla: Lovereads