välkommen till julbyn!

Som varje december så packar de små eleverna upp julbyn och under de sista veckorna på terminen så ska vi arbeta aktivt med det ordfält som hör till advent – jul – vinter. I fönstret hänger vantar som är del av temat vinterkläder, i kanten står adventskalendern och ord som vante, handske, pepparkaka, belysning, ljusstake och släde kommer att bli väl befästa under veckorna som kommer. Med de äldre eleverna ska jag använda byn som inspiration till berättelseskrivning och idag diskuterade vi skillnaden mellan by och stad. Det finns ingen gräns för vad man kan arbeta med kring en uppbyggd miljö som den här. De olika grupperna får anpassade uppgifter utifrån behov, vi använder språket och vi har väldigt väldigt mysigt.
Boken som skymtar i kanten är Byn som glömde att det var jul av Alf Proysen. Den ska vi förstås också läsa!