rules for visiting – Jessica Francis Kane

May är trädgårdsarkitekt och arbetar nu på universitetsområdet som trädgårdsarbetare. Hon är väldigt bra på att sköta om växter men sämre på att vårda sina relationer och hon har blitt allt mer ensam. Hon närmar sig fyrtio, hon följer sina rutiner och bor tillsammans med sin pappa i barndomshemmet och nu funderar de tillsammans på vilket sorts vårdträd som dottern skall plantera när pappan dött. Saken är den att han faktiskt lever, men när modern dog så stannade livet av för de som blev kvar. 
Som belöning för ett bra jobb i trädgården så får hon fyra veckors betald ledighet och hon bestämmer sig för att använda dem för att besöka fyra vänner som hon längs livet tappat kontakten med. Som guide använder hon en handbok Rules For Visiting. Sakta men säkert öppnar sig May för världen och jag tyckte att det här var en ovanligt fin roman. Med tanke på omslaget så väntade jag mig en mycket  muntrare roman men när jag väl kalibrerat in mig på innehållet så var det en härlig läsning. 
Jessica Francis Kane har skrivit en tänkvärd roman och trädgårdsodling, återkommande fakta om olika träd innehåller snillrika kommentarer om människorna i boken och relationerna mellan May, hennes familj och vänner var både lyhört och ganska stillsamt beskrivna.

Jag rekommenderar den verkligen och säger extra tack till den vän som skickade den till mig i våras!