sommarläsningssummering

39/47 är mitt facit.Här är den lilla sorgliga högen som blev bortvald…
De två understa tegelstenarna skulle jag verkligen velat läst i sommar.
Blev inte av, och nu börjar höststressen…

Högen med oläst har minskat betydligt och sommarens lästid är ett minne blott. Höstens recensionsböcker svämmar över min postlåda med början nästa vecka kommer ett gäng aktuella texter (Wolf Hall har jag tjuvstartat med), hög tid alltså för en liten sommarläsningssummering.

Jag har läst 39 böcker under min sommarsemester och många av dem har varit mycket bra. Ska man se några teman så är där ett helt gäng texter från Mellanöstern och Nordafrika och särskilt vill jag puffa för Kerets novellsamling Suddenly a Knock on the Door – absurt, roande och oroande i det korta formatet. Sedan har jag också läst en en hel hoper från Norrland och bäst av dem är Vägen mot Bålberget – en roman som skaver länge efter den blev utläst.

Sommarens höjdare blir ändå Janet Frames Ugglor gråter och Colum McCanns TransAtlantic med Ghana Must Go av Taiye Selasi som bubblare.

Vilka är din sommars höjdare?