ett skutt uppåt i läslistan för Man Bookernominerade!

Man Booker Prize longlist 2013 announced 23 July 2013:


Five Star Billionaire Tash Aw (Fourth Estate)
We Need New Names NoViolet Bulawayo (Chatto & Windus)
The Luminaries Eleanor Catton (Granta)
Harvest Jim Crace (Picador)
The Marrying of Chani Kaufman Eve Harris (Sandstone Press)
The Kills Richard House (Picador) 
The Lowland Jhumpa Lahiri (Bloomsbury)
Unexploded Alison MacLeod ( Hamish Hamilton) 
TransAtlantic Colum McCann (Bloomsbury) 
Almost English Charlotte Mendelson (Mantle) 
A Tale for the Time Being Ruth Ozeki (Canongate)
The Spinning Heart Donal Ryan (Doubleday Ireland)
The Testament of Mary Colm Tóibín (Viking)

Colm Tóibin, Jhumpa Lahiri och Colum McCann är de tre av tretton möjliga i min tipperad. Inget vidare utdelning i årets nomineringar av Man Booker. Det är de författare jag läst då, men inte en enda titel. Svagt! Som tur är ligger det en TransAtlantic här hemma och väntar, den får helt enkelt ta ett rejält skutt uppåt i läslistan. Jag hoppas att kunna se och höra McCann på Lousiana Literature i slutet av augusti, hans tidigare Let the Great World Spin, Zoli och The Dancer har jag läst och gillat. Gillar gör jag också utseendet på hans nya i inbunden version. Vackert vitt papper, svagt marmorerade vita pärmar och olika stora sidor vilket ger boken en handsprättad känsla. Det är inte att förringa det där med ett vackert yttre!