tematrio yrken/arbetsplatser

Lyrans tematrio den här veckan handlar om böcker som skildrar yrken/arbetsplatser. Det här var en rolig utmaning, rolig och klurig för inte handlar de flesta böcker bara om arbetsplatser eller yrken utan också om livet runt om. Jag sträcker lite på begreppen här, mina tre tips är:

Ät mig av Agnés Desarthe – Myriam öppnar en restaurang och livet i och med den gör läsaren både glad, vemodig och hungrig.

Underjordiska timmar av Delphine de Vigan – beskriver hur man kan tappa livstråden när man systematiskt blir mobbad på sin arbetsplats, den innehåller också en fin beskrivning av den ambulerande läkarens svåra jobb.

The Twin av Gerbrand Bakker – en vacker och vemodig beskrivning av bondens arbete, hur ungkarlslivet blev för den som stannar kvar och brukar fädernesjorden.

Vill man veta mer om böckerna så är titeln länkad till mina tankar om dem. Jag ser fram emot att läsa alla tips!