gasten – mord på Sundsby säteri

I Elinor Kapps spänningsroman Gasten återvänder vi till polisstationen i Stenungsund. Där arbetar polisen Eddie och när han en försommardag kallas till Sundsby säteri på Tjörn så förstår han att det skett ett allvarligt brott. På den idylliska platsen hänger en död man som en fågelskrämma i köksträdgården och Eddie och kollegorna får starta en utredning. Eddie, som nyligen blivit tvillingpappa, skulle helst vilja vara hemma med sin lilla familj och stötta sin sambo Stella. De två små knytena håller sina föräldrar fullt upptagna och sömnbrist och stress pressar Eddie, dessutom har de ett dop planerat och mycket ska fixas. I Skärhamn börjar turistsäsongen och hotellet som drivs av Stellas syster Lena fylls upp men Lena är mycket sjuk och skulle egentligen behöva Stellas hjälp, både Eddie och Stella har svårt att riktigt njuta av den första tiden som föräldrar och när Eddie får hotfulla SMS så ökar stressen. Vem är det som hotar honom och hans familj, har det att göra med den utredning som de just nu jobbar med?

Jag gillar att läsa om de bekanta platserna som Kapp låter sina karaktärer vistas i, hon tar tillvara de spännande miljöer som finns här på Tjörn och de olika delarna i serien hakar fint i varandra.  Det här är en spänningsserie som har en fin balans mellan polisgruppens privatliv och de brott som ska lösas och för att inte avslöja upplösningen så skriver jag inte så mycket om just brotten, om dem får man själv läsa. Jag lyssnade på boken inläst av Gunilla Leining, hon läser den perfekt.

Imorgon skall jag gå med på en trädgårdsguidning på Sundsby, får hoppas att jag inte möts av en hemsk fågelskrämma!

Bildkälla: Bokfabriken