vykort från en bortglömd prins

Generaldirektören Nina Storm sitter på posthotellet i Göteborg och njuter sin frukost när hon kommer i samtal med en kvinna. Kvinnan presentera sig som forskare med inriktning Bang och när kvinnan ber Nina att vakta hennes handväska en stund så är det självklart. Kvinnan försvinner och Nina ser ingen annan råd än att ta med sig väskan hem till Stockholm. På kontoret är medarbetarna ovana vid Ninas ledarstil och Nina inser att chefskapet är ganska ensamt. Hon har sina kollegor, de andra generaldirektörerna och de ska ses på en konferens på Ninas prästgård i Mjöbäck. När Nina reser dit för att förbereda så träffar hon både en sjungande rörmokare och en bakande och författande granne och samtidigt som Nina försöker lista ut vem ägaren till väskan är och vad innehållet vill berätta så blir hon rejält uppvaktad. 

Vykort från en bortglömd prins av Kristina Appelqvist är en charmig och rolig mysdeckare med många dråpliga situationer som underhåller. Själva spänningsmomentet är inte det som är huvudkomponenten i den här serien men när det innefattar en gammal pistol, söndagskoletidningar och ett antal konststölder så drivs berättelsen ändå framåt i sakta mak. Det här är inte för de som vill ha action utan den erbjuder mysigheter a la morden i Midsumer. Det här är tredje delen om Nina Ström och jag anar att det kommer fler.  

Lite kul var att syskonen Björnberg spelar en roll i berättelsen, min mormor växte upp på Stora Djupsås i Essunga och jag har vuxit upp med berättelser om den jämnåriga flickan Nenne, de hette båda Ingrid och deras liv blev mycket olika. Min mormor reste på 30-talet precis som Nenne till Stockholm för att arbeta i familj men återvände hem igen, hon läste hela sitt liv tidningar om de kungliga och var extra nöjd när hon läste något om Nenne. 

https://www.piratforlaget.se/bocker/vykort-fran-en-bortglomd-prins/