himlen är en plats på jorden

Christoffer Holst skriver feelgood på svenska och han blandar som sig bör ofta in både mar, vin och romantik. I han senaste bok Himlen är en plats på jorden så är det också en husbil inblandad och precis som omslaget hintar om så hamnar den så småningom i Grekland. Mimmi är ägaren till Hasse (husbilen) och hon är 60, nyskild och sugen på att hitta tillbaka till livet igen. Hon inser att skilsmässan var det bästa som kunnat hända och nu längtar hon efter att undersöka sin frihet, ta Hasse med söderut och leva livet en smula. Hon målar och säljer konst och det kan hon ju göra också på andra ställen än Östersund, extrajobbet på hemtjänsten kan hon alltid ta upp igen. Hennes väninna sedan många år heter Lena och för Lena är läget svårt, hon har sin vuxna dotter boende hemma hos sig och hon känner sig allt mer nerstämd. För att muntra upp Lena så föreslår Mimmi att Lena skall hänga med på den första etappen söderut, genom Sverige far de båda kvinnorna och som sig bör i en feelgood så händer det både det ena och det andra längs vägen. 

Jag tycker att det här var en av Holsts svagare böcker, den känns lite hastigt hopsnickrad och dessutom så hade jag gärna sett både mer mat, vin och romantik. Kanske var det för att omslaget visar Grekland som jag hade föreställt mig en större del av handlingen där, hur som jag kommer fortsätta läsa Holst. Det är lättsamt och underhållande för en trött hjärna. 

https://www.forum.se/bocker/295511/himlen-ar-en-plats-pa-jorden/