pianisten vid fjällsjön

Pianisten vid fjällsjön är den tredje delen i Karin Härjegårds serie om livet i Funäsdalen. Helena som flyttat från Östersund till sin kollegas stuga i Tänndalen har drivit våffelstuga på fjället och sakta kommit tillbaka till livsglädjen. Nu i den tredje delen så har hon bestämt sig för att stanna, satsa på att renovera och driva restaurang i härjedalsgården Fjällnäs. Till gården kommer Emily som nyligen har förstått att hennes farmor, Hilda, en gång bott i huset. Emily har sitt liv i Uppsala där hon förväntas gå i föräldrarnas fotspår men när hon kommer till Fjällnäs hittar hon ett annat sätt att leva som lockar henne mer än ekonomistudier. Den här delen handlar alltså huvudsakligen om Emily och jag gillar att Karin Härjegård låter en av karaktärerna ta rejält med plats i varje del. Eftersom berättelserna vävs in i varandra så tänker jag att det här absolut är en serie man ska läsa i ordning. Nu har jag hejat på Helena, sedan på Hilda och senast på Emily. Jag ser redan fram emot nästa bok, undrar vem som blir huvudkaraktär då?

Eftersom jag aldrig varit i Tänndalen så hittade jag en webbkamera jag kunde kika i – bara pistade backar tyvärr men ändå!

Bildkälla: Norstedts förlag