deckartanterna springer aldrig i onödan

Igår hörde jag på radionyheterna att den första tranan siktats vid Hornborgarsjön och då mindes jag mysdeckaren Deckartanterna springer aldrig i nödan av Hanna Landahl. I den så är det vår i Skara och privatdeckaren Britta får ett nytt uppdrag till sin firma Missing People. Flyttfågelforskaren Kent Frölander har försvunnit spårlöst och hans syster ber Britta att försöka reda ut vad som hänt. Britta, och hennes mamma Anki, tar sig an fallet och de pratar med folk, tar sig runt i bygden för att samla ledtrådar och snart kanske de är något på spåret. 

Det här är en lättläst och charmig berättelse som utspelar sig i Skaraborg, en bygd som jag känner mig hemma i och därför är det extra mysigt att läsa. Såklart så får tranor och en turistsatsning ledd av bygden store man spela en roll i det hela och såklart blandas Brittas privatdeckarfirma ihop med Missing Peoples organisation. Jag fnissade rejält åt Britta och hennes mamma (och den bortskämda mopsen) och den här boken passar extra bra att läsa i tranornas tid. Jag lyssnade på den som ljudbok, det funkade riktigt bra. 

https://lindco.se/product/deckartanterna-springer-aldrig-i-onodan/