vågor av längtan – feelgood på Åstol

https://press.norstedtsforlagsgrupp.se/product/6524f0c8940b9/page

Jag tycker alltid det är extra mysigt att läsa böcker som utspelar sig i välkända miljöer. Såklart då att jag plockade upp Anne-Lie Högbergs Vågor av längtan som utspelar sig på Åstol. Huvudpersonen i den här feelgoodaren heter Donna Höök. Hon är konstnär och sedan hon blev änka för ett år sedan så har hon känt sig ensam. När hon en dag får ett brev med en inbjudan i så bestämmer hon sig för att resa till Rönnäng, där skall en begravning hållas. Från Rönnängs brygga går färjan till Åstol och när Donna kommer till den lilla ön så känner hon sig märkligt hemma. Utan att avslöja allt för mycket av handlingen så är det här en fin berättelse om en medelålders kvinna som får möjlighet att uppleva något nytt, hitta ett nytt sammanhang och börja om i en helt ny miljö. Samtidigt som man får följa Donna i nutid varvas det med tillbakablickar och det blir en fin mix. Jag lyssnade på boken och drömde mig genast till Åstol, det är en verkligt härlig utflykt. Kul också att Donna är konstnär, jag kan tänka mig att det blir fler delar där både turism och konst kanske tar mer plats. Snart är det faktiskt konstrunda i bygden, det ser jag fram emot.

Min Greta Sandahl!