under en rosa himmel

Idag kommer inget inlägg om en semla, inte ens om ett litet bageri. I Under en rosa himmel har Jenny Colgan lämnat bagerierna och bokhandlarna och landat på en ö i Skottland. Det börjar dock ganska som det brukar. En ung kvinna, Morag, har ett stressigt jobb som pilot i London. Hon råkar ut för en olycka som gör att hon behöver gå till HR på flygbolaget, hon har varit sjukskriven och nu är det dags att komma igång att flyga igen igen. Där träffar hon en härlig man, det är bara att han skall flytta till Dubai och jobba och Morag skulle behöva åka till sin farfar i norra Skottland för att hjälpa till med hans flygfraktsfirma. Morag bestämmer sig för att först hjälpa till i Skottland och sedan ansöka om att få långflygningar med många mellanlandningar i Dubai. Väl i Skottland så flyger Morag det gamla fraktplanet mellan öarna och landskapet, den öppna himlen och en kraschlandning på en till synes öde ö får henne att tänka till.

Jenny Colgan är feelgooddrottningen som tar sitt recept och rör ihop en kaksmet som funkar varje gång, varierande ingredienser men alltid comforting och alltid mysigt.  Perfekt en fettisdag som denna. 

https://www.norstedts.se/bok/9789113132358/under-en-rosa-himmel