tiga som muren – Doggerland igen!

Kommer det en ny roman som utspelar sig på Doggerland så är jag såklart direkt på, såpass att jag tog en provmånad på Bookbeat för att jag inte kunde vänta på Tiga som muren av Maria Adolfsson på Storytel. Nu har jag närapå sträcklyssnat och det är så mysigt att bara taxa in i berättelsen, följa med i svängarna och leva livet med Karen. Leo och hon skall ta semester över midsommarfirandet och har rest till Karens äldre släkting på Noorö, där ligger släktgården och inte långt från den hittas stenformationen som under midsommar förvandlas till kultplats. Till den traditionella släktsammankomsten tar Karen med sig maken Leo och dottern Selma, redan andra dagen ringer det dock från polishuvudkontoret. Kan Karen ta en sväng till en av byarna? Det verkar som att en av männen där försvunnit och lokalpolisen har begärt hjälp. Till släktkalaset skall också Helena komma. Hon är grävande journalist och har kommit något på spåren, såpass mycket att hon en natt blir utsatt för inbrott och hot och hennes hem känns otryggt. En helg med släkten lockar för att komma bort. Värmeböljan slår till, Karen lämnar sin man och dotter med fastern och börjar rota, är det ett självvalt försvinnande eller något annat som hänt? 

Maria Adolfssons serie om poliskommissarien Karen Eiken håller ännu, i den här delen blir det mer fokus på systern Helena och det öppnar upp möjligheterna att berätta ur journalistens syn vilket är riktigt bra. Jag hoppas förstås att det kommer fler böcker – helst genast. Har man inte läst den här serien tidigare så har man härlig läsning framför sig. Läsa böckerna i ordning tycker jag absolut man ska, att lära känna landet med kulturen, njuta miljöerna och följa Karens liv är mer än halva storyn. Spänningsdelarna är också intressanta och allt ihop är välskrivet som få andra deckare men det är liksom inte brotten man vill åt. Det är livet på Doggerland.