borde vara tacksam

https://bazarforlag.se/bocker/293834/borde-vara-tacksam/

Fredagsfeelingen har lite svårt att infinna sig men nu ska jag höra på Spanarna, kolla på spåret följt av handboll och så ska det nog ordna sig. Jag passar på att tipsa om min senaste läsning: borde vara tacksam av Sonia Hussain. I den får vi läsa om den 30-åriga Nadira som just har lämnat sin pojkvän, nu står hon i Lindon bostadslös och ganska osäker på hur framtiden ska bli. Hon har ständigt dåligt samvete för hennes pappa Mizan, han bor i Sverige och har nyligen gått i pension. Mizan är rotlös, han lämnade sitt hemland för ett tryggare liv i Sverige. Hans fru har varit död länge, han har uppfostrat Nadira på egen hand och nu påstår hon att han måste gå i terapi. Ska han, som klarat sig själv hela livet, gå i en tokstollegrupp? Relationen mellan Nadira och Mizan är inte enkel och när julen närmar sig så ska Nadira äntligen komma på besök.

Det här är en lättläst relationsroman som fint gestaltar hur svårt det kan vara att förstå varandra när man lever i olika världar, olika generationer har olika värderingar och det är inte enkelt att prata om det som är viktigt. Den här samtidsromanen kan många känna igen sig i!