just nu – januari

Nytt år men en del gamla rutiner består!

Ute råder fimbulvinter och helst av allt så skulle jag nog gå i ide. Det är dock första lördagen i månaden och det är dags för en lite snabbavstämning. Just nu är en kvarleva från vår kollektivblogg kulturkollo och alla som vill kan förstås hänga på.

Just nu läser jag det allra sista på den säregna romanen Egendom av Hernan Diaz. Den är verkligt spännande på flera plan, en längre text kommer snart. Sedan näst på tur ligger Jag sjunger och bergen dansar i min läshög. Irene Solás utspelar sig i Katalonien och jag ser verkligen fram emot att läsa.
Just nu tittar jag inte på något särskilt. Jag har inte någon TV-serie på gång så det blir mest nyheter och sport. Film är jag urkass på, inte ens teater har jag bokat framöver men jag ska faktiskt gå på Winter Lights på Gunnebo ikväll. Stjärnklart och en massa minusgrader blir förhoppningsvis en fin inramning.
Just nu lyssnar jag på Agnes Lidbecks All min kärlek. Ännu är jag lite kluven, får se om det tar sig.
Just nu njuter jag av de sista lediga dagarna av ett jullov som inte blev som väntat, pesten drabbade mig och som tur är så har jag hunnit både träffa barn och barnbarn och träffat vänner under den senaste veckan. Jag är inte riktigt klar med den här ledigheten ännu. Inte alls.
Just nu längtar jag efter att träffa alla fina bloggkompisar på vår årliga läsresa till Varberg, den förgyller alltid årets längsta period – den mellan jul och sport. Semlan är också en fin förgyllare. Semlans tid är nu.

Kika också in hos mina forna kollokamrater:  Enligt O och Västmanbok.