bortförda – en spännande debutroman

Bortförda av E P Uggla är något så läskigt som en berättelse om hur en hel småbarnsavdelning plötsligt försvinner från den sommaröppna förskolan. När släktingar och föräldrar dyker upp för att hämta de små så finns det ingen att hämta, fem barn under två år verkar ha gått iväg med en vikarie och nu vet övrig personal inte vart de tagit vägen. Vi som läser får följa Ida, som är moster till ett av barnen, Sima som är mamma till ett annat och polisen Niko vars dotter också går i gruppen. Det blir en jakt efter barnen som blir allt mer intensiv, ett av barnen har diabetes och kan dö om hen inte får sin medicin. 

Det här är en mardrömshistoria som är lätt att dras med i, jag ska inte skriva särskilt mycket om upplösningen. Kanske är det inte själva slutspelet som imponerar mest på mig utan vägen dit. DEn psykologiska spänningen skruvas upp och det blir ju alltid lite extra otäckt när barn är inblandade. Just nu diskuteras boken i FB-gruppen Kollektivet – en bokcirkel. Gilla sidan på FB om du vill prata om böcker – jag är inte aktiv men alla sådana initiativ tycker jag är toppen! 

https://www.forum.se/bocker/292847/bortforda/