min bokvärld – perfekt adventskalender

Är ni sådana som svullar adventskalendrar? Jag tänkte ha Kerstin Ekmans Min bokvärld som har just 24 kapitel som litterär kalender i år men det gick ju åt pipan, igår lyssnade jag klart. Kerstin Ekman har skrivit en personlig odyssé genom det hon läst under sin långa levnadsbana. Hon reflekterar över den litteratur hon läst, den hon skrivit och samtidigt kopplar hon oerhört elegant ihop olika litterära världar. Vi som läser får följa med i det vindlande och kloka samtal som Ekman vill föra med oss läsare och jag blir sugen på att rota fram alla de klassiker som hon berättar om. Det här är en härlig läsfest som är en perfekt presentbok för den som är det minsta intresserad av litteratur. Läs, köp och förundras!

https://www.albertbonniersforlag.se/bocker/293854/min-bokvarld/