för kärleks skull – Rosie Walsh

För kärleks skull av Rosie Walsh tycker jag börjar lite skakigt, jag funderar flera gånger på om jag skall läsa vidare men så någonstans en tredjedel in i läsningen så fångas jag rejält. Det handlar om det gifta paret marinbiologen Emma och journalisten Leo, de lever tillsammans sedan 10 år och deras lilla dotter Ruby är ett riktigt kärleksbarn. Ruby föddes efter det att Emma fått en cancerdiagnos och när Emma nu friskförklarats tänker sig Leo att han skall kunna lägga undan den dödsruna som han han skrivit om sin fru. När så Emma försvinner oförklarligt så börjar Leo leta efter henne, när han börjar leta efter ledtrådar kring hennes bakgrund så stämmer ingenting. Vem är det egentligen han lever med? Vart har hon tagit vägen och varför leder spåren till en annan man?

Likt upplägget i en spänningsroman berättar Walsh om Leos förtvivlade letande efter sin försvunna fru och jag tyckte i slutändan mycket om den här relationsromanen. Extra bra blev den då ljudboken hade flera inläsare, berättelsen skildras ur olika perspektiv då både Leo och Emma har egna röster och man får följa dem parallellt. Hemligheter avslöjas i lagom portioner och jag lägger undan boken med en fin känsla i bröstet.

https://www.forum.se/bocker/291586/for-karleks-skull/