dit antiloper kommer för att dricka

Dit antiloper kommer för att dricka av Peo Bengtsson och Valle Wigers är en tempofylld och spännande bok som inte riktigt liknar det som jag vanligen läser. Kirsten, framgångsrik affärskvinna i sina bästa år, lämnar Sverige i hast. Det har hänt saker i livet som gör att hon vill trycka på paus. Destinationen är Bali och när hon landar på paradisön så visar det sig att hon varken har telefon eller bagage med sig av planet. Hon stöter ihop med den svenska mannen Max på flygplatsen, han hjälper henne och visar henne sin exotiska ö. Han är världsvan och har ett underbart hus, vad han riktigt sysslar med verkar inte Kirsten bry sig om. De inleder ett förhållande och han förser henne med husrum, telefon och hett sex. Eftersom vi som läser snabbt fattar att det inte finns något som är slumpen och att det inte finns någon gratis lunch så  kommer dagen snart när det är dags för Kirsten att betala tillbaka.

Det blir en omtumlande och allt annat än stillsam paus från livet i Sverige för Kirsten och som läsare så hålls man på halster, vem kan man lita på? Vem berättar sanningen och vem blir manipulerad av vem? Allt eftersom får vi ledtrådar till både Kirsten och Max tidigare liv men det är sparsamt och det gör att stämningen och sympatierna i boken skiftar. Berättelsen tar mig till platser jag inte besökt och det är lite härligt att läsa en spänningsroman som flyttar sin handling mellan Bali, Singapore och Rom. Det är krypande otäckt mest hela tiden och jag ser att det verkar komma en fortsättning under nästa år, den ser jag fram emot.

Bildkälla: Vulkan media