Svart svan av Maria Lundberg är en spänningsroman som utspelar sig i Göteborg. Det är alltid kul att se hur hemstaden gestaltas och i den här boken hittas ett antal offer mördade på platser som är välkända. Det börjar med att en ung kvinna hittas mördad vid Hagakyrkan, hej jobbhållplatsen!, och journalisten Stina på stadens morgontidning är snart på nyheten. Hon träffar på polisen Gabriel och de två samarbetar informellt för att samla information och hitta ett mönster i mordvågen som drabbar staden. Seriemördaren får öknamnet Nattsländan och gäckar polisen i många år. Jag ska skriva det direkt, jag hade gärna sett att den här boken med sin fantastiskt spännande grundidé hade fått ett par rundor hos en bra redaktör. Det finns alla förutsättningar för att bli hur spännande som helst! Kanske är jag en kritisk läsare men för mig så blir det här bristande hantverket störande, synd på väldigt rara ärtor.
https://www.bokfabriken.se/produkt/svart-svan/