LÄS – en bok som alla barn borde få äga!

På mässan stod jag och klämde på LÄS – boken för dig som vill börja läsa flera gånger. Jag kände verkligen att jag vill äga. Nu så är den min! Vilken helt underbar läsebok som Rabén och Sjögren samlat ihop till alla lässugna barn, föräldrar och lärare. Jag kommer direkt att använda en del av uppslagen i min speciallärarundervisning, det är lockande texter och mycket inspirerande illustrationer. Svårighetsgraden ökar stegvis och nya bokstäver introduceras allt eftersom, perfekt för de som är på gång att knäcka läskoden. Debatten kring läsinlärning blossar ständigt upp och min tes är tydlig – barn behöver möta många olika typer av texter som de lockas av, vill läsa och som de känner är angelägna. Jag undervisar de som har det besvärligt med hjälp av en ganska ren fonem – grafem metod men vi kan ju inte plocka bort texter med innehåll som är intressant. Hurdan blir läslusten då? 

Möter man en liten som är intresserad av att lära sig att läsa så är den här läseboken underbar, möter man en liten som inte är så intresserad av läsning så kan den här typen av bok verkligen locka till att närma sig läsningen. Bilderna är toppen att samtala kring och innehållet ligger väldigt nära barnens värld. Jag önskar verkligen att alla barn som börjar i förskoleklass skall få ett eget exemplar!