Mio min Mio – med nya illustrationer

På bokmässan bestämde jag mig för att köpa den nyillustrerade versionen av Mio min Mio. Den vackraste av böcker som i original illustrerats av Ilon Wikland har kommit i praktutgåva med bilder av Johan Egerkrans. För mig så finns det inget som slår Wiklands vackra tuschteckningar inspirerade av japansk konst men jag kan absolut se att dagens barn och unga kan lockas av Egerkrans bilder. De följer berättelsen tätt och kontrasterna mellan mörket och ljuset – som bär berättelsen – är vackert gestaltad. Jag uppmanar ju alltid lärare i årskurs tre eller fyra att högläsa Mio min Mio och jag kan tänka mig att de här nya illustrationerna talar mer till äldre barn vilket är utmärkt. Den fantastiska sagan passar för många åldrar och lockar den nya kostymen läsare som annars skulle hoppat över så är jag så glad!

!

Med det sagt så kommer jag ändå att läsa boken från 1954 för mina barnbarn när det blir dags. Sån är jag.