stormberget – trilogin är all

Stormberget av Liza Marklund är tredje och avslutande delen i serien som utspelar sig norr om polcirkeln. I byn Stenträsk bor Wiking Stormberg, polis sedan flera generationer. Han har gått igenom en tuff cancerbehandling och börjar fundera på hur de år han har kvar skall tillbringas. Han har just begravt sin mor Karin och livets slut blir mycket påtagligt. På midsommarafton hittas ett lik i Kallmyren och folket i byn tänker genast att det är Wikings försvunna hustru som äntligen hittats. Wiking vet att det inte är Helena och han trots att han är sjukskriven så blir han engagerad i utredningen. Snart leder ledtrådarna bakåt i tiden och en släkthistoria vecklar ut sig som innehåller både hemligheter, våldsamheter och stor kärlek. 

Liza Marklund har med sina tre böcker i serien skrivit spänningsromaner som är helt i min smak. Wiking är en man som man lätt fattar tycke för, miljöerna i Norrbotten är så vackert beskrivna och det är en handling som är lagom spännande för mig. Fjällen, forsarna, myrarna och midnattssolen bygger berättelserna till något mer, Norrbottens inland vill jag nu verkligen besöka. Resan till Kalix och Malören för 5 år sedan var en unik upplevelse och nu vill jag se mer! Det här är absolut en serie man skall läsa i ordning, böckerna hänger tätt ihop och tillsammans bildar de en mycket fin läsning. Börja med Polcirkeln, fortsätt med Kallmyren och avsluta med Stormberget! 

https://www.piratforlaget.se/bocker/stormberget/