fräls oss ifrån ondo

I Fräls oss ifrån ondo har Johannes Selåker skapat en spännande karaktär i journalisten och psykologstudenten Selma Halilovic. Hon rastlös och har lämnat sitt arbete på Expressen för att studera i Umeå, kontakten finns ändå kvar med redaktionen och när en ung flicka försvinner i Vindeln så skickas Selma dit för att skriva. Hon hamnar i en familj som hon förstår är medlemmar i någon slags kyrka. Både den försvunna tonårsflickan och resten av familjen tycks leva ett liv utanför det vanliga samhället. Selma går all in för att försöka hitta flickan och samtidigt som hon gör det kommer hennes egna trauman ikapp. Hon är uppvuxen utan far, han stannade i Bosnien när hon och mamman reste till Sverige, och hon har svårt riktigt binda sig vid sambon Alfred.

Det här är en tempofylld spänningsroman som jag fastnade i totalt. Sekt-miljön är intressant att kika in i och det är klart att man börjar tänka på Knutby när man läser, Selma gestaltas som en komplex människa som man vill lära känna mer och det är ett driv i berättandet som gör boken till en bladvändare. Med tanke på slutet så antar jag att det kommer en fortsättning, den ska jag absolut läsa!

Bildkälla: Forum