ett nytt liv på Cape Cod

Jamen, ibland har man bara lust att fly verkligheten en stund och med Kristan Higgins Ett nytt liv på Cape Cod så får man sig några sköna fniss. Lillie är medelålders och hon ser fram emot en nystart i äktenskapet nu när sonen skall spela fotboll och studera långt hemifrån. Hon planerar en härlig resa till Europa men kvällen när hon ska berätta om planerna för maken så släpper han bomben. Han vill skiljas, han har träffat någon annan. Lillie vägrar att lugnt acceptera faktum. Hon hittar ett gäng sätt för att hämnas och i hela den omtumlande tiden som följer så hittar hon ett nytt sätt att leva som kanske inte är då dumt. I boken har Lillies yrke, barnmorska, en viktig roll och jag gillade verkligen skildringen av hennes yrkesliv. Det hela blir till en ganska ovanlig amerikansk feelgood som jag är övertygad om skulle passa som tv-serie.

Bildkälla: Printz Publishing