käraste vänner – del 3 om Betty

Käraste vänner är den tredje delen i serien om Betty och nu närmar det sig decennieskifte. 40-talet är nästan slut och livet har allt mer hämtat sig från krigsåren. Betty driver sin bokhandel och fortsätter att ge ut små häften som distribueras via postorder. Hon är gift med journalisten Olof och deras lille son Anders är på väg ur småbarnsåren. Dottern Martina har en sällsam talang för musik och hon tar lektioner i sång. En dag anländer till och med ett piano från en av moderns vänner, Martin Fisher. 

Moderniteterna anländer in i Bettys liv, hon tar körkort och köper en ljusblå PV, de beger sig ut på campingliv och semester samtidigt som Betty allt mer ensam bär på sin oro för sin mor, ekonomin och Olofs vacklande hälsa. Dessutom har hon svårt att hålla kontakten med sina vänner, dygnets timmar är för få och för Betty är ett välskött hushåll och oberoende genom egna pengar så viktigt.

Katarina Widholm har verkligen lyckats med att skriva en historisk roman som berör och man vill ju hela tiden att det ska gå bra för Betty, ända sedan hon kom till Stockholm och steg in i hushållet där hon tagit plats så har jag hejat på henne. Med tanke på hur den här boken slutar så antar jag att det kommer en del fyra. Att läsa om Betty och hennes värld är så trevligt att jag gärna återkommer. 

https://historiskamedia.se/bok/karaste-vanner/