födelsedagen

https://www.forum.se/bocker/293251/

fodelsedagen/

Födelsedagen är en spänningsroman som utspelar sig under 24 intensiva timmar. I lyxhuset i Bromma förbereder sig Ted och hans gravida flickvän för att fira Teds son Samuel. Det ringer på dörren och pojkens mamma Frida dyker upp. Med en exklusiv Star warstårta i handen och instagramappen i högsta hugg går de in till födelsedagskillen. Då år sängen tom. Sonen är försvunnen och det kommande dygnet blir en jakt mot tiden för att hitta honom.

Frida arbetar som talk-show värd och hennes kändisskap och pappan Teds ekonomiska oberoende kan vara något som påverkar, är det en kidnappning? På den stora kvällstidningen arbetar en grävande journalist som också hon förlorat en son och att skriva om det här försvinnandet blir en hjärtefråga.

Med driv och lättlästa korta kapitel dras läsaren in i berättelsen och jag gillar att Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt valt miljöer som de känner väl, det bjuder trovärdiga detaljer och skildrar en värld av sociala medier och kändisskap som är både kittlande att läsa om och ligger i samtiden.

Jag läser på nätet att boken redan sålts som TV-serie och jag är övertygad om att det kommer passa den här storyn perfekt!