imorgon och imorgon och imorgon

https://www.albertbonniersforlag.se/bocker/293434/imorgon-och-imorgon-och-imorgon/

Tack M som valde Gabrielle Zevins Imorgon och Imorgon och Imorgon som läsning till nästa bokcirkelträff. Det är inte en roman jag skulle läst annars och det hade ju varit riktigt illa om jag missat den här!

Gillade man Ett litet liv så kommer man också tycka om att läsa den här, det handlar om Sadie och Sam som möts i ett spelrum på ett sjukhus i LA. Det är 80-tal och de båda barnen, som har mycket olika bakgrund, älskar att spela arkadspel och gemenskapen i spelandet bygger en stark vänskap. Senare i livet möts de igen och bestämmer sig för att konstruera ett spel ihop, Sams roomie Mark blir del av den framgångsrika duon som under en sommar skapar ett spel som förändrar deras liv.

Fascinationen över att skapa andra världar att sjunka in i, att leva efter devisen att det alltid går att fixa en bugg, starta om och få en ny chans imorgon och imorgon och imorgon är läsning som passade mig just nu. Visst är det onödigt dramatiskt emellanåt och visst är berättandet mycket amerikanskt men det får man köpa. Jag förstår precis att det här blivit en storsäljare, den är både mycket mainstream och samtidigt originell.

M sa på bokcirkeln att man kanske måste gilla spel för att helt uppslukas av den här boken men jag är beviset på att det behövs inte. Jag missade säkert massor av referenser på grund av jag aldrig spelat annat än typ Farmville …