sällsynt kloka varelser

Sommarsemestern avslutades med en riktigt charmig feelgoodare som utspelar sig på den amerikanska västkusten. Tova är änka som borde vara pensionär men för att komma ut så städar hon på ortens akvarium. Hon saknar sin son och nu har också hennes bror dött. Hon upptäcker snart att bläckfisken Marcellus lever ett helt annat liv om nätterna än på dagen och de två får en alldeles speciell relation.

Söderut i landet bor den strulige Cameron, han har inte riktigt ro att stanna på något jobb och nu har han också blivit bostadslös. Av sin moster får han en låda med minnen efter hans försvunna mamma och han bestämmer sig för att ta upp eftersöket. En ring i lådan leder honom till samma lilla stad där Tova bor och genom boken får vi följa med i sökandet efter en familj.

Sällsynt kloka varelser av Shelby van Pelt är en härlig relationsroman som passar perfekt för läsning i ruskvädret!

https://www.albertbonniersforlag.se/bocker/293257/sallsynt-kloka-varelser/