det vi inte visste var lycka – Agnès Ledig

Innan jag flög hemåt från Paris så kom jag på att jag skulle ladda ner en bok för resan, det fck bli den korta romanen Det vi inte visste var lycka av Agnès Ledig. En miss, kan sägas. Jag lyssnade färdigt eftersom det var det jag hade till hands men den är inte bra. Melodramatisk, romantisk och alldeles för smetig för min smak. Tänk mitt livs novell med hobbyfilosofiska utvikningar, franska könsroller och dramatiska vändningar var tredje sida. Typ. Det fanns ändå flera komponenter som jag tyckte om och miljöbeskrivningarna av kusten i Bretagne på hösten var en. En annan var den unga snabbköpskassörskan som är en av huvudkaraktärerna, henne vill man att det ska gå bra för. Men den här Pretty-woman handlingen var faktiskt för mycket till och med för mig. 

Jag har som vana att skriva om alla böcker jag läser, nu har jag skrivit om den här men som ni förstår så blir det ingen rekommendation den här gången.