du som var min – Anna Jansson

I Anna Janssons Du som var min träffar vi än en gång på polisen Maria Wern som har sin bas i Visby. I den här spänningsroman-serien så bygger läsningen en hel del på att man följer polisgruppen i deras privatliv och jag tror faktiskt att man följt serien är en förutsättning för att man fullt ut skall uppskatta boken. Så till spänningsmomentet – Jennie har nyligen gift om sig och hon är så lycklig med sin nya man Fredrik. De bor tillsammans i Fårösund med Jennies dotter Alice och när Jennie skall åka på tjänsteresa till fastlandet så känns allting lugnt. Dagen därpå är både Fredrik och Alice spårlöst försvunna och kanske är det Jennies politiska uppdrag eller Fredriks uppdrag som åklagare på ön som på något sätt spelat in? 

Polisen i Visby får fullt upp och Maria och hennes kollegor undersöker spår efter spår. Jennie är förstås utom sig och funderar över Fredriks bakgrund, känner hon egentligen sin nya make. Han har ju egentligen inte berättat något om vare sig sin familj eller sin bakgrund. Habil svensk deckare, inget extra men okej hantverk är mitt omdöme.

Det är ett underligt format som Tiden gett sig på, boken som är kort och enbart kommer som ljud- och e-bok är uppdelad på fyra delar och jag fattar inte riktigt varför. Marie Richardsson är en utmärkt inläsare och boken har inga svårigheter att hålla uppe farten. 

http://tiden.se/serier/202738-du-som-var-min