vi mår bättre imorgon

Tatiana de Rosnay är en superpopulär fransk författare som är skicklig på att skriva relationsromaner. Hennes senast översatta heter Vi mår bättre imorgon och den handlar om den unga kvinnan Candice som bor med sin treårige son i Paris. Hon sörjer sin far som nyligen gått bort i covid och relationen med modern och systern knakar. En dag på väg till jobbet som ljudtekniker på ett ljudboksförlag så blir hon vittne till en otäck olycka och hon hjälper offret, en äldre kvinna, att tillkalla ambulans. Candice besöker henne, Dominique, på sjukhuset och de lär känna varandra. Det visar sig att hon bor i den lägenhet som Zolas älskarinna bott i under många år och det är Zola-spåret som riktigt fångar mig. Googlar loss och fattar plötsligt varför Lupins (fransk deckare som jag nyligen sett) hund heter J’accuse 🙂

Har man läst Tatiana de Rosnays tidigare romaner så känner man igen sig, där är ofta familjehemligheter som kommer till ytan, dramatiska händelser och ganska udda karaktärer, en hel del neuroser och lite romantik. Paris och ja, ni fattar. Kanske var Vi mår bättre imorgon inte hennes bästa men helt klart läsvärd och vill man pröva på att läsa franskt så är hon en perfekt författare att börja med.

https://sekwa.se/bocker/vi-mar-battre-i-morgon-av-tatiana-de-rosnay/