i södra norrland väntas regn

I södra Norrland väntas regn av Cecilia Klang är en relationsroman som utspelar sig i bruksorten Forshammar, i den här andra boken i serien om människor i den lilla staden med fabriken. Susanne är 53, har hela sitt vuxna liv levt det liv som hennes sambo Lars, barnen och hemmet har förväntat av henne. Över trettio år som hemmafru men nu har Lars blivit förändrad, han verkar trött på det mesta och de vuxna barnen hör sällan av sig. Susanne tar hand om sin åldrade mor och när hon går bort så blir det tydligt, vad ska Susanne göra med sitt liv? Den lilla stugan som hon ärver blir stället som ställer frågan och den långa heta sommaren där blir sommaren för eftertanke och kanske förändring. Nya och gamla vänner, självständiga beslut och blicken i framtiden allt förlagt i bruksortens klaustrofobiska sociala kontroll. Vill man läsa mer om Forshammar så tycker jag man ska läsa Kan innehålla spår av Tommy Roos också. De båda böckerna funkar fristående men några karaktärer, och platsen återkommer. Riktigt fin feelgood med riktiga människor!

https://www.bokforlagetpolaris.se/i-soedra-norrland-vaentas-regn/t-0/9789177956495