The Last Remains – hej då Ruth!

Elly Griffiths lovade på bokmässan i höstas att det skulle bli ett ordentligt slut på serien om arkeologen Ruth Galloway och hon höll sitt löfte. Nu har jag lyssnat på The Last Remains och känslan jag bär med mig är att serien slutar på topp. Några av de 14 delarna har svajat men i finalen har Griffiths hittat tillbaka till den varma och härliga mysdeckartonen som är unik för henne. Jag ska inte avslöja det minsta av innehållet men som vanligt så blandas Ruths privatliv med en utredning av ett gammalt, nyligen funnet lik och precis som vanligt så krånglar det till sig rejält.

Har ni inte läst serien om Ruth så har ni en härlig resa framför er. Börja från början! Längtar ni som jag gjorde efter sista delen så finns den sedan några månader tillbaka på engelska, i höst kommer översättningen till svenska.

Lite sorgligt är det att säga hej då till Ruth, hon känns nästan som en vän man träffat en gång om året men det var fint att avslutet var riktigt bra läsning!