parasiten – Sofie Sarenbrant

Parasiten är den elfte delen om polisen Emma Sköld och när den börjar är det högsommar. Emma är i skärgården och vilar upp sig efter de traumatiska händelser som vi läser om i tidigare delar av serien, hon har starka känslor för sin kollega och hennes privatliv verkar vara vid en korsväg. Hur ska framtiden se ut? Ska hon fortsätta som polis? När så en mördad människa hittas halvt förkolnade nära stallet där Emma rider så dras hon ändå tillbaka till yrket och snart börjar jakten på förövaren. Samtidigt som man får följa Emma och polisgruppen kring henne i nutid så får vi också läsa om den unga mamman som tar med sin skadade lilla flicka till akuten och efter det besöket förändras hela familjens liv för alltid. 

Sofie Sarenbrants deckarserie om Emma Sköld är en sådan där serie som jag tycker vinner på att läsa i ordning. Man får följa Emma och hennes systers privatliv, relationer formas och upplöses och livet är på ett plan som det är mest för oss alla. Med undantaget då för att Emma gång på gång hamnar i dramatiska och ofta otäcka sammanhang. Kapitlen är korta, det finns ett driv i berättandet och spänningen hålls uppe in i det sista = perfekt sommarläsning! 

Bildkälla: Bookmark förlag