en dyrbar fångst – morden längs kartan

Christoffer Holst är kungen av lättsam mysspänning och med En dyrbar fångst inleder han en ny serie som har serie-namnet Morden längs kartan. Första stoppet i serien är Vadstena och boken börjar med att en tonåring ska åka hem från sin flickvän, hon missar sista bussen och liftar. Efter att ha blivit upplockad så syns hon inte längre till. Sökandet blir intensivt, är det en kidnappning eller en olycka eller vad är det som hänt?

I Stockholm bor systrarna Louise och Lina, Louise som är expert på media har gått i ofrivillig pension och tackar ja till att åka till Vadstena för att marknadsföra sin fars hotell. Lina driver en delikatessaffär på Söder, hon får ett oväntat personligt besked och det får henne att ta en paus och besöka Louise i Vadstena. Hon tar sin gamla folkabuss och väl i Vadstena så lär hon känna sin syster på ett helt nytt sätt, lite privatdetektiveri hinner de också med.

Cosy-crime är en hybrid mellan deckare och feelgood och det här är just en härligt välskriven sådan. Oavsett om man ska campa i sommar, ligga i hängmattan eller kanske provsmaka ost så kommer man att gilla att ha En dyrbar fångst som sällskap.

Bildkälla: Lovereads