kärlek på den lilla ön i havet

Naturen utanför fönstret är inbäddad i rosa och vitt fluff och Jenny Colgan tar en runda till till den skotska än Mure i Kärlek på den lilla ön i havet. Den här gången närmar det sig midsommar – bröllopens tid. Flora jobbar på med sitt hotell på klippan och med bageriet vid kaj-kanten och lille sonen är 9 månader gammal. Fullt upp alltså. Joel reser kors och tvärs runt jorden för att arbeta med den fond han är satt att förvalta. Fullt upp. De bestämmer sig för att ha ett litet, enkelt bröllop på årets ljusaste natt men planerna rubbas av att Olivia återvänder till ön efter 10 år i London, hon tänker sig att ordna det mest spektakulära bröllop hennes influencervänner någonsin sett och hon vill imponera på sin kommande släkt. Hon tänker sig att ha festen på midsommarafton, den natt då det aldrig blir mörkt. Det blir fullt upp. 

I just den här boken i serien som utspelar sig på Mure så blir det väldigt tydligt att det är roman som inte utspelar sig i Sverige. Ska jag vara ärlig så störde jag mig på en hel del, inte minst helt förlegade könsroller och man får se det hela som en saga. Som en fluffig saga funkar det ganska ok. Som förströelse för en trött hjärna – helt ok. Men jag har läst mycket bättre av Colgan, det här känns som vilken dussinfeelgood som helst. Jag väntade mig mer. 

Bildkälla: Norstedts Förlag