andra kvinnors liv

Pollenallergi och extrem trötthet har gjort min läsning både långsam och ovanligt upphackad. Tur då att jag hittade en ny Jojo Moyes som ljudbok. I Andra kvinnors liv bjuder hon på en härlig feelgood som bygger på att byta liv för att få perspektiv, ni vet det där att gå en mil i någon annans mockasiner, först då kan man förstå andras livsvillkor. Nu handlar det inte om mockasiner i den här rappa och lättlästa romanen utan ett par skyhöga Louboutins. Nisha och Sam tränar på samma gym och en helt vanlig dag blir deras gymväskor förväxlade. Sam, som är säljare på ett tryckeri och lever med sin deprimerade make i ett radhus i London, får av misstags Nishas väska och de exklusiva skorna som ligger i den är helt oemotståndliga. Nisha i sin tur, har Sams kläder i en väska som hon inte ens vill ta i med tång. Hon är van vid en annan sorts bag och ett annat sorts liv. Det visar sig att Nishas make, sedan 20 år, har slängt ut henne utan tillgång till deras bankkonton, utan bostad och Nishas extravaganta garderob finns kvar i hotellsviten. 

Med humor och värme skildrar Jojo Moyes hur de båda kvinnorna hanterar sina nya livssituationer och det här var en perfekt bok för mig såhär i björkpollenens tid. 

Bildkälla: Printz Publishing