den store konstnären – Radiohjältarna

De två radiomedarbetarna Ann Ek och Esti Przybyszewski har tussats ihop för att göra en pod om den nyligen bortgångne konstnären Niki Falc. Ann är den folkliga radioprataren från Malmö och Esti den grävande journalisten från Göteborg som lever sitt liv i detaljerna. Ann är medelålders och har familj, bor på Amiralsgatan i Malmö och Esti är den svartklädda unga kvinnan som hör hemma i Majorna. De skulle ju kunna bli ett riktigt dreamteam om de bara inte hade så väldigt svårt för att samarbeta. Hur som, de tar sig an konstnären från Österlens självmord och börjar rota i det som verkar vara underligt, hur kan en framgångsrik och positiv konstnär som just fått ett stort pris ta sitt liv? 

Jag hör när jag skriver att det här låter som en spänningsroman men jag måste lyfta det humoristiska anslaget, blickarna på samtidsfenomen är så roliga och de båda kvinnornas relation är ständigt underhållande. Vart annat kapitel berättas av Ann och vartannat av Esti och man får full insyn i om vad de tänker och tycker om varandra. Igenkänningen! 

Jag rekommenderar att lyssna på den här boken, ljudboken är härligt inläst på tillhörande dialekt av Josefin Neldén och Anna Sise. De har båda fin timing och deras inläsning bidrar till extra fniss.

De två journalisterna Ann och Esti kommer vi säkert att få höra av igen och jag ser fram emot. Smart och rapp och rolig läsning är alltid välkommet i min bokhylla! 

Bildkälla: Albert Bonniers Förlag