äkta kärlekar – Taylor Jenkins Reid

Jag hade stora förväntningar på Taylor Jenkins Reid Äkta Kärlekar, jag var väldigt förtjust i Daisy Jones & The Six  som var liksom punkigt dokumentär och därför blev fallet till den här romantiska romanen ganska brutalt. Helt annorlunda läsning och kanske var jag inte helt på humör och därför tyckte jag nog mest att det blev lite tramsigt.

Men, med det sagt så är det många som gillat berättelsen om Emma Blair som sitter på en restaurang och firar sin far som ska gå i pension, hon ska snart gifta sig med Sam och kanske ska de ta över Emmas föräldrars bokaffär. Då ringer telefonen och Emma får ett helt osannolikt besked. Hennes ungdomskärlek, Jesse, har hittats levande. Han har varit förvunnen efter en olycka till havs och Emma har efter en lång sorgeperiod sakta gått vidare. Nu vänds allt upp och ner och för Emma blir det ett val mellan två män men också ett val mellan två olika sätt att leva sitt liv. Jesse är äventyraren och Sam är den lugne, Jesse är storstadskillen i Kalifornien och Sam är småstaden i Massachusetts. Det som räddar den här boken för mig är bokhandeln och läsningen som återkommer genom berättelsen, annars var jag inte helsåld.

Är det förresten någon som sett TV-serien gjord efter Daisy Jones? Den ska vara riktigt bra men går tyvärr på en av de tjänster jag inte har.

Bildkälla: LB Förlag