just nu – mars

Månaden mars är igång och som vanligt så stämmer vi av läget i en utmaning, från och med den här omgången så passar vi på att lägga till en kategori: Just nu njuter … och det känns bra. Visst ska vi passa på att reflektera över vad som är härligt i stunden och inte bara längta efter något?

Just nu läser jag Tålamodet av Djaili Amadou Amal som hittills är en spännande och intressant roman som utspelar sig i Kamerun. Förste delen handlar om Ramla som blir bortgift som andrahustru till faderns affärsbekant och jag förstår att också resten av boken kommer att skildra livet ur kvinnors perspektiv. Snart kommer en text om hela boken här på bloggen!
Just nu tittar jag på nya säsongen av Alla mot Alla. Tittar alltid i efterhand så att jag kan spola förbi de megalånga reklampauserna och småfnissar lite lagom åt ämnena, känner mig ganska smart när jag kan många av frågorna och inser att jag är absolut värdelös på alla frågor som handlar om film och musik efter 80-talet.
Just nu lyssnar jag på talgoxen här i sommarstugan och Törnrosens triumf av Anna Laestadius Larsson, mycket intressant historisk roman om Sophie Sager som i mitten av 1800-talet var en omtalad förespråkare för lika rättigheter mellan kvinnor och män. Läs den, passar extra bra att läsa tillsammans med t ex biografin om Victoria Benedictsson som kom nyligen.
Just nu njuter jag lite extra av doften av pelargon här i köket. jag ska plantera ett 30-tal sticklingar och sedan väntar en en dag med trädgårdsarbete utomhus. Och kaffe, jag njuter alltid av kaffe!
Just nu längtar jag efter att sätta mig ner och planera för sommarens resa. Det blir Frankrike. Jag tror det blir Bretagne än en gång. Jag tror jag ska läsa om Bodil Malmsten.

Kika också in hos Fiktiviteter, Enligt O och Västmanbok.