just nu – februari

Solen lyser över snön här i Göteborg och det ser ut att bli en stålande vinterdag. Så härligt att slippa den gråfuktiga halvskymningen som råder stor del av vintern här och se lite blå himmel! Som alltid den första lördagen varje månad så är vi ett gäng bloggare som stämmer av kulturkonsumtionen just nu. Häng gärna på!

Just nu läser jag Johannes Anyurus Ixelles och jag blir inte riktigt klok på vad jag tycker. Jag ska lyssna/läsa klart och sortera min tankar lite, är det någon annan som läst?
Just nu tittar jag på kriminalserien Sherwood, hittills både spännande och intressant. Litet gruvsamhälle fortfarande påverkat av de stora strejkerna på 80-talet är miljön. Jag bodde i norra England 87-88 och de historiska delarna av serien blir som en tidskapsel också för mig.
Just nu lyssnar jag på Afghanerna av Åsne Seierstad, en semidokumentär bok som presenterar intervjuer med människor i Afghanistan och sätter in deras berättelser i ett historiskt, politiskt och kulturellt sammanhang. Intressant!
Just nu längtar jag efter vända ansiktet mot solen, umgås med den lilla familjen och bara ha en lugn helg. Det ska bli fint!

Kika också in hos Fiktiviteter, Enligt O och Västmanbok.