ingen du älskar kan dö

Anna Platts Ingen du älskar kan dö är kategoriserad som psykologisk thriller och jag hoppas verkligen att andra inte gör som jag först gjorde – valde bort den för jag är ganska trött på psykologiska thrillers. Det här är mycket mer en roman är en thriller om ni frågar mig och de tre berättelserna: Lena som vill börja om sitt liv och flyttar till Mallorca, Bianca som letar efter sin försvunna bror och Shane som reser hem till Irland för att vaka vid sin fars sjukbädd vävs skickligt samman, berättelserna korsklipps och det är just pusslandet som är grejen med den här romanen. Alla tre huvudkaraktärerna är fint gestaltade och framstår som människor som vem som helst. Fast ändå inte då förstås.

För mig ligger det nära till hands att identifiera mig med Lena som bestämt sig för att bygga och driva ett B & B på Mallorca, drömmen om att ha ett pensionat lever alltid i mig. För Lena sätts drömmen på paus eftersom det hittas en kropp där huset skall byggas. För Shane avslöjas en familjehemlighet vilket skakar om han värld och för Bianca som jobbar med marknad på ett stort förlag förändras allt när hon inleder ett olämpligt förhållande. I boken möter man människor som man blir nyfiken på och vill veta mer om, gott betyg.

Jag lyssnade på boken inläst av Ellen Jelinek och hon passade boken perfekt.

Bildkälla: Bazar förlag