en hamn i stormen – spänning på Pater Noster

Idag läser jag på Instagram att Pater Noster, on the horizon  vunnit Stora turismpriset 2022. Hipp hurra för det exklusiva resmålet på västkusten som ligger där precis i kanten av det stora havet. Jag påminns om att jag glömt att skriva om Birgitta Bergins spänningsroman En hamn i stormen. I den är det höst på Hamneskär och värdparet Kenneth och Marina har bestämt att försöka ha öppet en långhelg. 7 gäster checkar in och redan på färden på RIB-båten ut till den lilla ön försår man att det kommer att bli en dramatisk vistelse. Stormvarningarna ändras till orkan och naturens krafter påverkar alla på ön på ett omvälvande sätt. Krypande spänning av psykologiskt slag blandat med en rasande höststorm gör att det blir en riktigt underhållande bok. Det är liksom något visst med en handling förlagd på en isolerad plats och både individernas reaktioner och gruppdynamiken är spännande att följa.

Fatta att jag varit 23 somrar på Tjörn och ännu inte besökt Hamneskär. Nästa sommar måste det verkligen bli av!

Bildkälla: Piratförlaget