snörök – en kortroman

Anna Bågstams kortroman Snörök handlar om Sara som har åkt hem till barndomens stad över jul. Hon tycker det är skönt att ta en paus från sitt liv i Stockholm och lite konstig är känslan att hemstaden som hon snabbt lämnade när hon blev vuxen nu kan vara skön att återvända till. Det vankas återvändarfest på juldagen och ex-bästisen från gymnasiet tjatar med sig Sara. Emelie har återvänt från sitt konstnärsliv i NY för att begrava sin mor och tömma sin hennes hus och Sara och Emelie tar sällskap till puben där återföreningen ska hållas. Snön faller, snön fortsätter falla och snart förstår man att Sara fasar för vad som ska hända när snön smälter.

Jag lyssnade på den här korta spänningsromanen och den passar perfekt för en långpromenad i adventstid eller varför inte i mellandagarna?

Bildkälla: Tiden