young royals – i väntan på The Crown

Netflixserien Young Royals har släppt en andra säsong och i helgens ösregn var det läge att sträcktitta. Internatskolan Hillerskas vårtermin börjar med att kronprins Vilhelm återvänder till skolan efter sin brors död. Filmen på honom och Simon har spridits i sociala medier och förra omgången slutade ju med att hovet försökte rädda sitt rykte genom att hänga ut Simon. Lojalitet, traditioner och prestationer premieras på Hillerska och känslorna, samvetet och omsorgen om andra får hela tiden komma i bakgrunden. 

Jag förstår precis varför den här serien fått genomslag i hela världen, den har precis allt som en ungdomsserie kan någonsin önska. Hade jag varit 14 så hade jag älskat förbehållslöst, nu tycker jag att manusförfattarna ibland går lite förutsägbara vägar men so what. Musiken är snygg, skådespelarna är alldeles lagom snygga och miljön är precis så internatskoleaktig som förväntat. Klart det är global succé. 

Vet ni, på onsdag börjar ny säsong av The Crown. Det ska jag inte missa!