skuggläge – åter till Hovenäset

Åter till Hovenäset och stockholmaren August Strindberg som allt mer gör sig hemmastadd i trakten. Det är högsommar och antikvitetshandeln går bra, kärleken blomstrar med polisen Maria och snart skall den stora baktävlingen gå av stapeln. Då hittas en ung man hängd från hopptornet och idyllen skakas om ännu en gång. Gamla hemligheter måste komma i dagen och August blir inblandad i utredningen vare sig han vill eller ej. Den pensionerade polisen Gunnar är också med på ett hörn och med allas gemensamma ansträngning så kommer sanningen fram,

Jag gillar den här småputtriga deckarserien. Kristina Olsson skriver med humor och lätthet om både människor och händelser i den lilla orten och spänningselementen är precis lagom. Eftersom Skuggläge slutar med en rejäl cliffhanger så antar jag att det kommer fler böcker som utspelar sig i det lilla kustsamhället. De ser jag fram emot.